GRATTIS!!!

Idag fyller A kullen 5 år. Helt otroligt vad de här åren gått fort. Mamma Freja önskar alla sina små en riktigt bra födelsedag med massor av tuggben och hundtårta.

Ulvgläntans Afrodite (Lisa), Ulvgläntans Theodosius (Theo), Ulvgläntans Artemis ( Alii) och Ulvgläntans Anne-Bonnie (Lisa).

I mitten ligger Ulvgläntans Embla som skickar ett stort grattis till alla sina syskon.
//Berit

Jaktprov i Tolga

Helgen tillbringades i Funäsdalen och i Tolga i Norge tillsammans med Vibeke L Andersson. Vibeke skulle gå jaktprov med sina hundar Faulfossens VT Ronja Rövardotter och Faulfossens VT Birk och tyckte att även vi skulle anmäla Lova och Loke till detta. Tycker själv att de inte är färdiga för detta eftersom träning på fågel är ganska svår att få till när vi befinner oss mestadels här nere i Alingsås men tänkte till slut att vad har vi att förlora mer än anmälningsavgiften. Och med facit i handen så vill jag säga "TACK!!" till Vibeke.


Lördag morgon upp med tuppen och 1.5 tim resväg till Tolga strax söder om Röros i Norge. Fick lite ångest när termometern på bilen visade på minus 18 grader när vi passerade gränsen men väl framme i Tolga hade den stannat på minus 4 grader och solen började titta fram.Lovas kritik: Lova går i noe moderat i god kontakt med sin förer. Sliter mye med is på potene. Senare går Lova med god intensitet och jakter godt. Stötter rype som respekteras. Senare stötter Lova ryper och efterfolger. Slipptid 20 +15min. 0 AK.

Lokes kritik: Loke jakter med god intensitet i varierande vind. Sliter med mye is i potene som förer til at kontiniteten blir noe varierande. Senare jaktar Loke meget god og får mye terreng med sig. Forfolger rype. Slipptid 25 +20min. 0 AK

 

Alltså inga premier men vad gör väl det när matte är så stolt och båda hundarna visade att de kunde prestera. Båda hade fågel och med tanke på att de inte haft tillfälle till fågelsituationer och till träning på snö så klarade de av dagen otroligt bra.

 

Ett stort grattis till Vibeke och hennes Ronja Rövardotter som fick ett välförtjänt 2 AK. Den enda hunden av 14 på vårat parti som gick till pris.

//Berit

 

 


RSS 2.0