Bilder från helgen.

Gunnar och Inger skickade några bilder från helgen.
Loke står för en fasantupp.


Husse hinner fram.


Avance....

//Berit

Uppflogsträning.

Har haft ett par lärorika dagar tillsammans med trevliga vänner på Dyltabruk utanför Örebro. Claes och jag åkte med de "små" för att träna, syster Windi kom även hon med sin matte och husse. Ett toppenställe för oss som inte har tillgång till fågelmarker för träning. Gott om fågel men ibland lite för väldresserade fåglar, Loke hade en fasantupp som satte sig i en vek björk på fredag em och gungade fram och tillbaka, Loke satt under och såg ut att bli alldeles yr. Även på lördagen upprepades detta både för Loke och Windi vilket gjorde att hussar och mattar hann fram till sina hundar och få stopp. Lova och jag hade inte lika tur för hon stötte upp en rapphöna som gled iväg så fint och det gjorde även Lova. Tycker att det var lite orättvist att inte vi hittade en snäll fågel som satte sig i ett träd.
Loke hade sedan ett par fågelsituationer som han skötte perfekt , så nu går husse omkring här hemma med ett fånigt uttryck och ett leende på läpparna.

Lördagen avslutade vi med ett par utsatta rapphönor till Lova och Windi så att de skulle få ett par kontrollerade fågelsituationer. Båda två visade att de fattade vad det var frågan om och använde sina näsor.

Här har Lova fått fågeln i luften och sätter sig på kommando.


Inger, våran trevliga och duktiga instruktör har peppat och berömt, talat om vad som kan förbättras och hur. Ett ställe som vi kommer att komma tillbaka till för träning.

//Berit

"Alii"

Fick en hälsning från Christina och "Alii" (Ulvgläntans Artemis) i Storuman. De har haft jaktlycka med en stor och ilsken Tjädertupp. Det slutade lyckligt för Alii men olyckligt för tuppen.

//Berit

RSS 2.0