Syrener och lupiner blommar....

Känns lite avigt men här i Funäsdalen har syrener och lupiner precis slagit ut. Vi har ett par jättevackra syrenbuskar på tomten som är fulla i blom och dikeskanterna är fulla med blommande lupiner.

Vi fick rå om Susanne som numera bor i London i hela 6 dagar.Rast uppe på Svansjökläppen.


Dagarn här uppe består av vandringar och arbete på huset. Finns massor att göra, golvlister som ska sättas dit och fönster som ska målas. Hundarna är totalt utslagna på kvällarna även om de för det mesta får gå kopplade.

Embla o Lova                             Loke o Freja        ....uppe på Flatruet.

 

//Berit

Lova löper.

Stackars Loke, det är inte lätt att vara omringad av tikar i familjen som inte har vett att löpa samtidigt. Nu är det Lovas tur, Freja och Embla löpte efter varandra i våras. Han har fattat det där med blommor och bin men det värsta är nog att vara separerad från syrran. De har alltid varit tillsammans och nu är det helt plötsligt grindar och galler mellan dem. Försöker att aktivera Loke och ge honom lite kvalitetstid istället men i den här värmen så gäller det att röra sig så lite som möjligt så igår tog vi oss ner till sjön för ett bad.


Loke uppskattar inte stenbotten så det blir mest kärringdopp.


Till helgen bär det upp till Funäs igen och då ska lillmatte som numera bor i London komma med. Det ska bli härligt att få hela familjen samlad om det så bara är för en helg. Ha det gott i sommarvärmen och simma lugnt. //Berit

Bad, sol och träning!

Har aldrig haft engelska settrar som gillar att bada förut, men de här tre älskar att plaska och bada.
Här är Embla, Lova och Loke ute på bryggan.
Busa i vattnet är toppen, allra helst när det är 30 grader i solen.


Loke försöker övertala en sädesärla som sitter på flotten en bit ut att komma in till bryggan.

Apporterings träningen och cyklingen lägger vi under kvällstid då det blivit lite svalare.

Tillbaka till vardag.

Nu är det roliga slut för den här gången. Bara att bita ihop och jobba vidare i två veckor till, sen blir det två veckor i Funäs igen. Visst ser det härligt ut? I den här värmen som vi har nu så ser snön i bakgrunden helt underbar ut.

Ha det bra i sommarvärmen alla två och fyrbenta vänner! /Berit

RSS 2.0