Träningsdag.

Första dagen har ängnats åt träning, välbehövligt för alla.
Claes fick visa vad han lärt sig.

Inkallning                              Beröm                                 Utvecklingsamtal
    

Väntan på sin tur.

//Berit

Premiärjakten 2010.

Lokes första fågel.

Träningskurs i Bruksvallarna.

Här är några bilder från SISKs Träningskurs i Bruksvallarna 15-22 aug 2010 där Loke var med Claes.

De har haft en underbar vecka med bra väder och mycket ripor.

Fotona är tagna av Lise Ivanoff.

Genomgång inför dagens tur.


Claes och Loke in action.
Träningskurs Bruksvallarna 2010

Alla verkar inte vara glada.


På fjället.


Radarparet Kjell med Vera och Claes med Loke.


Tillbakalutad kursledare Hasse samt Minica.


Jag skulle ha varit med men det var inte läge för det på jobbet, men jag ska erkänna att jag har varit så avundsjuk när jag har fått rapporter under veckan. Men vad är väl en vecka på fjället mot en vecka på jobbet. //Berit

Tånga Hed

Har haft en lärorik dag på Tånga Hed i Vårgårda med mycket praktisk träning. Både Claes och jag och Lova och Loke som fick följa med är helt slut.

 

Västsvenska Fågelhundsklubben och Västsvenska Vorstehklubb har under året utbildat ett antal instruktörer via Hundskolan Vision. Sista dagen på deras utbildning var en praktisk dag där klubbarnas medlemmar inbjöds till en träningsdag.

 

Dagen inleddes med en föreläsning om dressyr av stående fågelhundar med Mattias Westerlund som är professionell dressör och instruktör, Hundskolan Vision  www.hundskolanvision.se , därefter följde praktisk träning som lydnad, apportering och stadga. Jag har hört den här föreläsningen vid ett tidigare tillfälle men den var lika bra nu som då. Kanske ännu bättre till och med, nu har jag försökt jobba utifrån hans idéer i två år och den här repetitionen gjorde så att polletten trillade ner ännu längre.

 

Nu har jag fått ny energi att ta itu med framför allt apporteringen som jag tycker att vi aldrig kommer nån vart med. Hundarna håller dummien och kan bära den men sen är det stopp. Vi har helt enkelt fastnat där men nu ska vi sätta igång och den här gången ska vi lyckas :)

 

Sätter in en bild på fina "Alii" Ulvgläntans Artemis från A-kullen som bor med matte Christina i Storuman. Christina brukar gå på kurs hos Mattias och han hade bara goda saker att säga om både hund och en mycket duktig och ambitiös hundförare. -Christina, du ska vara stolt! Som uppfödare blev jag mycket stolt.

//Berit


RSS 2.0