Tånga Hed

Har haft en lärorik dag på Tånga Hed i Vårgårda med mycket praktisk träning. Både Claes och jag och Lova och Loke som fick följa med är helt slut.

 

Västsvenska Fågelhundsklubben och Västsvenska Vorstehklubb har under året utbildat ett antal instruktörer via Hundskolan Vision. Sista dagen på deras utbildning var en praktisk dag där klubbarnas medlemmar inbjöds till en träningsdag.

 

Dagen inleddes med en föreläsning om dressyr av stående fågelhundar med Mattias Westerlund som är professionell dressör och instruktör, Hundskolan Vision  www.hundskolanvision.se , därefter följde praktisk träning som lydnad, apportering och stadga. Jag har hört den här föreläsningen vid ett tidigare tillfälle men den var lika bra nu som då. Kanske ännu bättre till och med, nu har jag försökt jobba utifrån hans idéer i två år och den här repetitionen gjorde så att polletten trillade ner ännu längre.

 

Nu har jag fått ny energi att ta itu med framför allt apporteringen som jag tycker att vi aldrig kommer nån vart med. Hundarna håller dummien och kan bära den men sen är det stopp. Vi har helt enkelt fastnat där men nu ska vi sätta igång och den här gången ska vi lyckas :)

 

Sätter in en bild på fina "Alii" Ulvgläntans Artemis från A-kullen som bor med matte Christina i Storuman. Christina brukar gå på kurs hos Mattias och han hade bara goda saker att säga om både hund och en mycket duktig och ambitiös hundförare. -Christina, du ska vara stolt! Som uppfödare blev jag mycket stolt.

//Berit


Kommentarer
Postat av: Christina

Så kul att läsa att ni också fått chansen att träna med Mattias. Det brukar ge mersmak :) Tack för de glada hejaropen och bilden på Alii!

2010-09-18 @ 22:17:55
Postat av: Berit

Jag gillar Mattias, hans tankar om och förklaringar till varför han gör som han gör är så sunda och enkla. Kan även avslöja att vi snart har en förstorning av Alii (huvudet som är i loggan) på väggen i Funäsdalen. //Berit

2010-09-19 @ 21:27:55
Postat av: Christina

Jag håller med om att Mattias är duktig. tanken var att vi skulle hinna upp till honom innan snön och kylan kommer, men det ser ut att bli tajt om tid. En förstoring av Alii :) Låter toppen tycker jag! Vi hörs!

2010-10-03 @ 23:01:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0