Uppflogsträning.

Har haft ett par lärorika dagar tillsammans med trevliga vänner på Dyltabruk utanför Örebro. Claes och jag åkte med de "små" för att träna, syster Windi kom även hon med sin matte och husse. Ett toppenställe för oss som inte har tillgång till fågelmarker för träning. Gott om fågel men ibland lite för väldresserade fåglar, Loke hade en fasantupp som satte sig i en vek björk på fredag em och gungade fram och tillbaka, Loke satt under och såg ut att bli alldeles yr. Även på lördagen upprepades detta både för Loke och Windi vilket gjorde att hussar och mattar hann fram till sina hundar och få stopp. Lova och jag hade inte lika tur för hon stötte upp en rapphöna som gled iväg så fint och det gjorde även Lova. Tycker att det var lite orättvist att inte vi hittade en snäll fågel som satte sig i ett träd.
Loke hade sedan ett par fågelsituationer som han skötte perfekt , så nu går husse omkring här hemma med ett fånigt uttryck och ett leende på läpparna.

Lördagen avslutade vi med ett par utsatta rapphönor till Lova och Windi så att de skulle få ett par kontrollerade fågelsituationer. Båda två visade att de fattade vad det var frågan om och använde sina näsor.

Här har Lova fått fågeln i luften och sätter sig på kommando.


Inger, våran trevliga och duktiga instruktör har peppat och berömt, talat om vad som kan förbättras och hur. Ett ställe som vi kommer att komma tillbaka till för träning.

//Berit

Kommentarer
Postat av: Anki,Siri,Vilda

Vem är det som ska sätta sig. Det ser mer ut som Berit än Lova

2010-10-24 @ 18:21:37
URL: http://www.arelidsaussie.se
Postat av: Berit

Ja du har ju hört vad som hänt så du vet, men den här gången var det faktiskt Lova som satte sig. Resten av historien tar vi en annan gång. :)Berit

2010-10-24 @ 22:28:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0